Lifestyle Blog
Je bent dit aan het lezen

Hoe zet ik mijn intuïtie in?

0
Business Journal Lifestyle

Hoe zet ik mijn intuïtie in?

Intuïtief leven is een van de meest natuurlijke zaken in een mensenleven maar toch blijkt het zo moeilijk te zijn om puur op je intuïtie te leven en daar dan ook nog eens op een goede manier mee om te gaan. Iedereen kan leven op zijn eigen intuïtie maar toch doen heel veel mensen het helaas niet! Ook als ondernemer kan je dus puur gaan leven en werken op je intuïtie.

Wat is intuïtie?

Intuïtie is een vorm van weten zonder dat het gezegd wordt. Je kan het ook zien als een soort ingeving die je krijgt op een bepaald moment. Ik ervaar het als een stemmetje, een heel zacht stemmetje, die mij vaak vertelt of hetgeen ik aan het doen ben wel oké is. Ikzelf stuur puur op intuïtie en dat is voor mij een van de meest krachtige drijfveren die er bestaat in deze wereld.

Doorheen de jaren zijn we het verleerd vanuit onze maatschappij. Er worden denkkaders en structuren aan ons opgedrongen die onze intuïtie heel vaak onderdrukken. We moeten voldoen aan een maatschappelijk beeld maar even serieus nu… Is dat dan zo gezond?

Zoals Einstein het zei: “De Intuïtieve geest is een heilige gave en het rationele denken is zijn trouwe dienaar. Wij hebben een maatschappij gecreëerd die de dienaar eert en zijn werkelijk heilige gave is vergeten.” En helaas is dit gewoon de waarheid en de realiteit waar we op dit moment in leven.

Hoe vind je je intuïtie?

In principe vind je je intuïtie niet! Je hebt het al in je alleen moet je er naar leren luisteren en dit kan je niet op 1-2-3 maar dat heeft tijd nodig. Een intuïtie moet je ook laten ontwikkelen en dat doe je gewoon door naar jezelf te luisteren en te voelen of het wel echt oké voelt.

Als je niet naar je intuïtie luistert zal je een heel naar gevoel ervaren. Of zo ervaar ik het alvast dat kan natuurlijk voor iedereen anders aanvoelen want ik wil nu zeker ook niet zomaar iets gaan opleggen!

En nu zal ik je even een verhaaltje vertellen…

“Op een ochtend leerde ik iemand kennen en uiteindelijk besloten we om af te spreken. We hadden elkaar enkel online gesproken maar niet offline. Dus geen idee waar we in terrecht zouden komen maar op het moment dat we elkaar live leerden kennen, viel het kei hard tegen! Mijn intuïtie gaf aan dat het niet oké was maar ik besloot om deze even te negeren en ik heb me heel de avond ongemakkelijk gevoelt”.

Dit is dus mijn intuïtie die aangeeft dat het eigenlijk echt niet oké was maar toch besloot ik om er niet naar te luisteren en ik wou dat het voor mij ging werken maar helaas … Het draaide echt helemaal fout uit met als gevolg dat ik me een hele tijd ongemakkelijk heb gevoeld en ik nadien een verward hoofd eraan heb over gehouden!

En volgens mij zal je dit nu ook wel ergens herkennen. Als dat het geval is dan weet je dat je je intuïtie hebt gevonden! Tijd om er dan naar te luisteren maar laat je niet misleiden. Een intuïtie moet ook de kans krijgen om zich ten volle te ontwikkelen en dat duurt wel eventjes.

Kan mijn intuïtie mij voor de gek houden?

JA zeker, in het begin kan je intuïtie je echt ook wel voor de gek houden. Een intuïtie ontwikkelt zich niet zomaar in een paar dagen. Dat is een proces waar je door moet en je moet het dan ook zelf toelaten. Als je jezelf echt vastzet in je gedachten dan krijgt je intuïtie de kans niet om zich te ontwikkelen.

Vaak ontwikkeld een intuïtie zich automatisch en zeker bij vrouwen als ze een ongewone of hele life changing ervaring hebben gehad zoals moeder worden bijvoorbeeld. Dan moet je echt gaan vertrouwen op je gevoel. Maar onze maatschappij is zo gevormd dat het eigenlijk niet meer moet. Door bijvoorbeeld kunstvoeding, medicijnen, anticonceptie, … wordt onze intuïtie verdoofd en hierdoor gaat onze intuïtie helemaal naar de knoppen.

Onze hedendaagse maatschappij is niet afgestemd op de intuïtie van mensen

We hebben onszelf zoveel opgelegd de laatste jaren en het moest altijd maar meer en sneller en beter. Alleen komen we nu massaal tot de conclusie dat we zelf niet meer mee kunnen met het tempo die de maatschappij ons voorzet. We lopen massaal vast en vergeten onszelf in het hele verhaal. Het resultaat hiervan is dat we massaal op ziekte gaan door burn-out of bore-out of door iets helemaal anders die ook hier aan gerelateerd kan worden.

Op het moment dat alles mogelijk werd voor vrouwen door Anticonceptie en Kunstvoeding werd er ook steeds meer opgelegd aan de hele maatschappij. Zowel mannen als vrouwen moesten steeds meer en vaker aan een model voldoen maar eigenlijk vergeet iedereen dat we allemaal uniek zijn en dat we niet altijd kunnen voldoen aan alles.

We moeten echt meer de focus leggen op onszelf, ons buikgevoel. Dus echt terug focus op wie we eigenlijk zijn en van daaruit verder bouwen aan onze toekomst en niet vanuit wat de maatschappij ons nu echt gaat beginnen opleggen want wees nu eens eerlijk … Gezond is het toch echt niet!

Wil je graag een duwtje in de goede richting om echt meer voor jezelf te gaan staan en echt bij jezelf te beginnen? Of wil je geïnspireerd worden om de zoektocht naar jezelf te starten? Word dan nu gratis lid van mijn online community op FB.

author-sign

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me!