Lifestyle Blog
Je bent dit aan het lezen

Waarom is het belangrijk om keuzes te maken?

0
Keuzes maken
Business Journal Lifestyle

Waarom is het belangrijk om keuzes te maken?

We leven op dit moment in een maatschappij waar er een overvloed is aan prikkels en informatie. Doorheen de dag worden we echt overspoelt waardoor we onszelf al heel snel kunnen verliezen. Denk maar aan alles wat je ziet op Instagram of Tiktok. Doordat we door al deze informatie worden overspoeld gaan we ons dan ook heel snel spiegelen aan wat we zien maar dat is vaak niet realistisch.

Daarom is het net zo belangrijk dat je voor jezelf ook hele bewuste keuzes gaat maken. Bijvoorbeeld welke prikkels laat ik mij beïnvloeden en welke niet. Onbewust worden we altijd beïnvloed daar kan je zelf niet zoveel aan doen maar door er bewust mee bezig te zijn en je dus bewust te worden van je eigen patronen kan je al een heel groot verschil maken voor jezelf en je omgeving.

Kiezen is verliezen word gezegd

Ik volg deze uitspraak niet! Je moet nu eenmaal keuzes maken en niet iedere keuze is echt leuk maar is soms wel noodzakelijk. Wil je succesvol worden of gelukkig worden? Dan zal je daar wat voor op moeten offeren om het ook effectief te bereiken.

Door niets te doen, zal er ook echt niets gebeuren! Dus moet je ook echt je eigen leven in handen nemen om stappen te gaan maken. Om dat te kunnen moet je keuzes maken en deze maak je dan best ook echt wel bewust.

Vermijd in elk geval uitstelgedrag wat betreft je keuzes want uiteindelijk levert je dat veel minder op dan dat je de keuze ook echt zou gaan maken! Doe de volgende oefening even en dan zal je ook echt zien dat je meer baat hebt bij het maken van de keuze.

Maak bewuste keuzes

Ik heb een opdracht voor jou. Maak voor jezelf nu direct 1 bewuste keuze en dat doe je als volgt.

  1. Bedenk een keuze die je eigenlijk zou moeten maken maar uitstelt op dit moment.
  2. Schrijf de voor- en nadelen op van je uitstelgedrag. Dus van het feit dat je de keuze uitstelt.
  3. Bekijk nu even voor jezelf of het voordelig is voor jou om de keuze te blijven uitstellen.

Ik ben er bijna zeker van dat je beter de keuze nu echt wel zou gaan maken. Ook als je je nu nog niet bewust bent van het feit dat een keuze vaak ook nieuwe deuren voor je zal openen. Uit eigen ervaringen heb ik gemerkt dat een harde keuze vaak een zacht resultaat naar voor brengt voor mij dus ben ik er dan ook 100% zeker van dat dat voor jou ook het geval zal zijn.

Maar wees eerlijk met jezelf als je de keuze maakt! Doe het echt voor jezelf en niet voor iemand anders.

Waarom stel je een keuze uit?

Er zijn heel veel redenen die ervoor kunnen zorgen dat je uitstelgedrag hebt ten opzichte van de keuzes die je moet maken. Een van de grootste oorzaken is faalangst, je bent dan echt gewoon bang om een foute keuze te maken.

Maar er zijn natuurlijk ook nog veel andere redenen die ervoor kunnen zorgen dat je keuze niet maakt. Deze zijn bijna altijd gebaseerd op angst voor iets. Dus is het belangrijk voor jezelf dat je deze ook echt probeert te achterhalen ook al is dat niet altijd even gemakkelijk. Maar laat het je vooral niet tegenhouden om alsnog de keuze te maken.

Wat moet ik doen als ik echt niet kan kiezen?

Als je echt blijft vastlopen op een bepaalde keuze dan is het echt aangewezen om het samen met een coach te doen op gebied van persoonlijke ontwikkeling. Deze mensen zijn er namelijk echt op gericht om je daarbij te helpen.

Maar voor je iemand zoekt heb ik in elk geval nog 1 advies. Zoek iemand waarmee het klikt en waarbij je het gevoel hebt dat je open en eerlijk zal kunnen praten. Als dat niet lukt dan is het niet de juiste coach voor jou en wees daar dan ook meteen eerlijk in want je komt er zeker niet mee verder het kan het probleem vaak alleen nog erger maken en dat wil je natuurlijk niet.

Dus wees echt niet bang om hulp te vragen. Het is echt geen schande als je iets niet alleen kan. Door het samen met iemand aan te pakken kom je vaak sneller, veel verder dan dat je er echt voor kiest om alles altijd alleen op te blijven lossen.

Een keuze maken moet je doen voor jezelf

Ik zei het eerder al, het is heel belangrijk dat wanneer je een keuze maakt je deze ook echt voor jezelf doet en niet voor iemand anders. Vaak maken we keuzes onder druk van iemand anders en dan loopt dat meestal vaak niet goed af.

Het is dan ook heel belangrijk dat je echt probeert aan te voelen door middel van je intuïtie of je de juiste keuze hebt gemaakt. Wil je meer te weten komen of je intuïtie? Lees dan zeker deze blog.

Wanneer je een keuze maakt, zal je normaal jezelf ook echt op de eerste plaats zetten want uiteindelijk bij elke keuze die je maakt, doe je dat ook voor jezelf. Dus wees echt niet bang voor wat anderen over de keuze gaan zeggen want reacties krijg je echt altijd. Zeker mensen uit je dichtste omgeving zullen snel reageren op iets wat je doet, zegt of beslist. Wat ook helemaal normaal is want ze willen je houden zoals ze je kennen en dan vooral uit een beschermende rol. Dus neem hen dat dan ook niet al te kwalijk.

Wil je graag keuzes die je al hebt gemaakt waar je echt trots op bent delen in een gesloten community? Dan ben je meer dan welkom in mijn gratis Facebook Community.

author-sign

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg me!