Wat zal het worden? Eind 2019 zei ik nog dat 2020 een jaar wordt dat we nooit zullen vergeten! Wel alles wat je maar kan denken is echt op mijn pad gekomen! Alles waarvan ik zei ik zal het nooit doen ik heb het allemaal gerealiseerd in nog geen jaar tijd. Shit Happens …

Maar bij de pakken blijven zitten dat is toch echt geen optie! Terug gaan poetsen dat gaan we ook echt niet doen! Ik heb heel veel respect voor alle poetsvrouwen in de wereld! De dames en heren die het elke dag opnieuw doen echt “chapeau” want het is een zware job en zeker met Corona!

Hoe begon mijn jaar?

Net zoals elk jaar begon … Zonder al te veel drama! Werken in de firma … Werken aan mijn dromen om er alles aan te doen om deze te halen. Maar toen stond Corona aan de voordeur te kloppen. Ik had een “Master Plan” waarmee ik dacht succesvol te waren maar net op het moment dat ik er bijna was gooide ik er de stekker uit.

Geluk bij een ongeluk kwam ik in aanmerking voor bepaalde premies. Deze zouden me heel goed van pas komen al stond ik er op dat moment nog helemaal niet bij stil. Begin mei veranderde mijn leven echt heel erg drastisch! Na een jaar lang getwijfeld durfde ik het aan om de stekker uit mijn huwelijk te halen.

Keuzes hebben gevolgen

Ja, het was een hele moeilijke keuze en de gevolgen waren niet te overzien! Ik ging er bijna compleet onderdoor maar ach toch maar even terug het masker op naar de buitenwereld want niemand mag weten dat het met mij gewoon helemaal niet goed ging!

Ik stortte thuis helemaal in op momenten dat ik helemaal alleen was. Ik kon er enkel met enkele goede vrienden over praten maar verder wisten maar weinig mensen hoe het met mij ging.

Er waren momenten waarop ik alleen was en dat alles goed liep maar er waren ook wel momenten waarop ik er helemaal doorzat en amper wat at. Oh ja … 22 kilo minder dat was het gevolg.

Stress speelde met mijn hoofd

Ik schoot vaak in de angst, gooide een goede basis voor een bloeiend bedrijf bijna zomaar even in de vuilbak omdat ik het zag als “ballast” van de laatste 11 jaar maar eerlijk… What the hell! Wat bezielde mij in hemelsnaam?

De keuze die ik heb gemaakt, leverde me veel meer pijn en stress op! Dit had ik zelf helemaal niet verwacht en niet zien aankomen. Dus ja, ik ging er aan onderdoor! Vaak heb ik getwijfeld of ik de juiste keuze had gemaakt maar nadien bekeken was het echt voor mij de juiste keuze.

Wanneer je keuzes moet maken is er nooit een goed of fout maar wel een beste keuze! De situatie waarin ik zat daar was ik helemaal ongelukkig in maar dat liet ik helemaal niet zien uit schrik voor de reacties van mensen om me heen. Nu zie ik dat ik nooit heb leren communiceren en dat doet zoveel pijn! Maar ik wil helemaal niet bij de pakken blijven zitten.

Ik heb voldoende ondersteuning vanuit de meest onverwachte hoeken waar ik zo blij mee ben. Ik ben super dankbaar voor iedereen die mij doorheen dit alles zo hard steunt want voor mij is het nu echt erop of eronder.

Als je dan de vraag krijgt wat zal het worden? Tja dan is het simpel! Ofwel zorg ik dat alles terug opgebouwd wordt zonder al te veel gezever ofwel ga ik helemaal onderuit en ga ik met mijn bek tegen dek … Ow ja het rijmt!

Dus wat zal het worden?

Keuzes kunnen een heel leven onderuit halen maar soms is het nodig om te komen waar je moet zijn! Intuïtie kan een hele goede leidraad zijn maar kan ook met je hoofd spelen en zeker als je op bepaalde vlakken totaal onervaren bent! Het advies die ik laatst van een vriendin kreeg …

Zorg ervoor dat je je hoofd en “buikgevoel” op 1 lijn krijgt zodat je zeker bent dat je kan vertrouwen op je buikgevoel. Uit mijn Human Design Charter komt naar voor dat ik in principe altijd mag vertrouwen en reageren op mijn buikgevoel maar nu heb ik ondervonden dat de context een hele grote invloed kan hebben op je intuïtie.

Ik heb intussen helder dat ik weet waar ik heen wil …

Ik wil gewoon terug mijn dromen waarmaken! Daar ook gewoon tijd in stoppen om het te bereiken en daarvoor een aantal opofferingen te doen maar dat mijn liefste schat, kinderen en dichtste familie wel nog altijd op de eerste plaats komen.

Dankbaarheid voor het kleine

Ik ben heel dankbaar voor alle hulp en ondersteuning die ik nu krijg. Ik heb echt heel veel persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt de laatste 3 jaar. Zoveel dat het me nu een perspectief en ook een nieuw levensdoel geeft geboden.

Ik heb problemen leren zien als kansen. Ik heb geleerd om shit om te denken naar mogelijkheden en daar ben ik altijd op een creatieve manier mee leren omgaan. Het resultaat daarvan is deze blog maar ook mijn hoofdbedrijf “Online Bizz Designer“.

Focus terugpakken en doorgaan

Intussen heb ik mijn focus terug kunnen pakken en ga ik voor wat ik eigenlijk altijd al heb gewild. Een goed draaiend bedrijf met een team waarbij ik ondernemers kan gaan helpen met hun Online Bizz. Daarnaast heb ik deze blog er eventjes naast om een dagboek bij te houden zodat je mijn reis kan volgen naar succes.

Ik wil niet bij de pakken blijven zitten maar ik ga er gewoon voor. Want wat zal het worden? Erop of eronder? Wat mij betreft erop!

Stefanie Deprez

🦋 Freedompreneur @home
👩‍💻 Online Bizz Designer @online.bizz.designer
💖 Lifestyle Blogger @lifestyle.blog.be
💎 Kies voor jezelf en vrijheid @your.own.time

You might also enjoy:

1 Comment

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *